درمان بیش فعالی و نقص توجه در نوجوانان
- مرجع آزمون های آنلاین رایگان
- شخصیت ، ازدواج ، روابط ، آسیب شناسی
- فردی ، شغلی ، تحصیلی ، سازمانی و ...
- ارائه آموزش های صوتی و تصویری
- گروه سنی کودکان تا بزرگسالان
درمان توصیه شده برای نوجوانان مبتلا به بیش فعالی و کمبود توجه چیست؟
گزینه های بسیاری برای درمان بیش فعالی نوجوانان وجود دارد برخی از کارشناسان معتقدند که برای این کار، رفتار درمانی به تنهایی کارساز نیست. اما با توجه به موسسه ملی سلامت روان، حدود 80 درصد کودکانی که برای درمان دارو مصرف می کرده اند در نوجوانی نیز به دارو نیاز دارند و درمان نشده اند.
معمولا، ترکیب دارو و رفتار درمانی، بهترین راه برای درمان است. آکادمی آمریکایی اطفال، انجمن پزشکی آمریکا و آکادمی آمریکایی کودکان و روانپزشکی نوجوانان همگی رفتار درمانی را برای بهبود مشکلات رفتاری که بخشی از بیش فعالی است توصیه می کنند.
داروهای محرک معمولا برای درمان نوجوانان مبتلا به بیش فعالی تجویز می شوند. این دارو ها نوجوانان را هوشیار می کند و به آنها در انجام تکالیف مدرسه کمک می کنند. نمونه هایی از دارو های محرک : Adderall ، Focalin ، Concerta ، Quillivant XR ، Ritalin و Vyvanse.
دارو های غیر محرک مانند: Intuniv ، Kapvay و Strattera همچنین برای درمان بیش فعالی نوجوانان استفاده می شوند. دارو های غیر محرک عوارض جانبی دارو های محرک را ندارند. به عنوان مثال، دارو های غیر محرک منجر به اضطراب، تحریک پذیری و بی خوابی نمی شوند. همچنین بدن به این دارو ها عادت نمی کند و احتمال سوء مصرف آنها کمتر از دارو های محرک است، به همین دلیل گزینه ی مناسبی برای نوجوانان مبتلا به بیش فعالی که مشکل سوء مصرف الکل یا دارو دارند، می تواند باشد.
مصرف بیش از حد دارو کارساز نیست و می تواند به افکار خودکشی، نوسانات خلق و خوی و سوء مصرف دارو منجر شود.
درمان های جایگزین شامل حذف رژیم های غذایی، استفاده از مکمل ها، آموزش پدر و مادر، آموزش حافظه و نوروفیدبک می باشند. این درمان ها بعضاً به تنهایی و گاهی اوقات به همراه دارو های تجویز شده استفاده می شوند. سازمان غذا و دارو، Vayarin (یک غذای پزشکی که شامل امگا 3 برای درمان بیش فعالی است) را تأیید کرده است. Vayarin را فقط با تجویز پزشک و نسخه قابل خریداری و استفاده کردن است.
پدر و مادر چگونه می توانند به یک نوجوان مبتلا به بیش فعالی کمک کنند؟
بیش فعالی در همه ی قسمت های زندگی یک نوجوان تأثیر می گذارد. به عنوان یک پدر و مادر، اول باید با نوجوان خود به صورت علنی صحبت کنید. همیشه آنها را بپذیرید و از آنها حمایت کنید. همچنین می توانید از یک متخصص اطفال کمک بگیرید.
با انجام اقدامات زیر به درمان نوجوانتان کمک کنید:
-محدودیت، جهت و انتظارات روشن و منطقی فراهم کنید.
-یک برنامه ی روزانه تنظیم کنید و حواس پرتی ها را به حداقل برسانید.
-فعالیت هایی که نوجوانتان در آنها می تواند موفق شود را حمایت کنید (مثلا ورزش ، سرگرمی ها یا کلاس های موسیقی)
-با تصدیق رفتارهای مثبتشان در آنها اعتماد به نفس ایجاد کنید.
-به رفتار مثبت او پاداش دهید.
-برای رفتار بد عواقب تعیین کنید.
-به برنامه ریزی و سازماندهی نوجوانتان کمک کنید.
-یک روال و زمان ثابت برای خواب و صرف غذا و بیدار شدن، در خانواده ایجاد کنید.
-برای کمک به انجام برنامه ها و پروژه های نوجوانتان یک سیستم یادآوری در خانه راه اندازی کنید.
-با معلمانش در ارتباط باشید تا مطمئن شوید که نوجوانتان در مدرسه و سر تکالیفش است.
-آرامش خود را حفظ کنید و به زندگی نوجوان خود نظم ببخشید.
-از خواب کافی نوجوانتان مطمئن شوید. برای تلویزیون، کامپیوتر، تلفن، بازی های ویدیوئی و دستگاه های دیگر قوانین ثابتی تنظیم کنید و از خاموش بودن آنها قبل از خواب مطمئن شوید.