موفقیت

ویژگی های افراد موفق

خدمات تن دار نیک
  • مرجع آزمون های آنلاین رایگان
  • شخصیت، ازدواج، روابط، آسیب شناسی
  • فردی، شغلی، تحصیلی، سازمانی و ...
  • ارائه آموزش های صوتی و تصویری
  • ارائه مطالب علمی و روان شناسی
  • گروه سنی کودکان تا بزرگسالان

انسانهای موفق چه تفاوت‌هایی با دیگران دارند؟ آیا استعداد موفقیت در وجود برخی انسانها بیش از دیگران نهادینه شده‌است؟ اگر این‌طور است شما چقدر برای موفقیت استعداد دارید؟ اکنون این امکان برای‌تان فراهم شده‌است که مهم‌ترین ویژگی‌های رفتاری انسانهای موفق را بشناسید و به این وسیله نقاطِ ضعف و قدرت خود را تخمین بزنید. اگر برخی از این ویژگی‌ها را نداشتید ناامید نشوید، همیشه برای اصلاح خودتان فرصت دارید اما بهتر است وقت را تلف نکنید و زودتر دست‌به‌کار شوید.

فرمول به‌خصوصی برای موفقیت وجود ندارد. اما همه‌ی انسانهای موفق ویژگی‌های رفتاریِ معینی دارند.

هر یک از ما تعریف منحصربه‌فردی از موفقیت داریم. به نظر بسیاری از ما، موفقیت در وهله‌ی اول با پول و ثروت تخمین زده می‌شود. گرچه واضح است که موفقیت جوانب مهم دیگری هم دارد. برای بعضی از مردم مهم این است که بتوانند وقت‌شان را آنگونه که می‌خواهند سپری کنند. برای برخی دیگر توانایی کمک به نیازمندان مهم است. معیار هرچه باشد، در شخصیت همه‌ی انسانهای موفق ویژگی‌های به‌خصوصی مشاهده شده‌است.

این ویژگی‌ها را برای اولین بار در انسانهای موفقی که سال‌ها می‌شناختم و با آنها کار می‌کردم دیدم، از میلیونرها گرفته تا مدیرانِ تازه شکوفا شده. آنها شخصیت‌های متفاوتی داشتند، با وجودِ این، همه‌ی آنها چند ویژگی رفتاری مشابه داشتند که باعث موفقیت‌شان شده بود.

به بعضی‌ از ویژگی‌ها علاقه‌ی بیشتری دارم، ویژگی پانزدهم را بیشتر از همه می‌پسندم. زیرا وقتی به داستان انسانهای موفق فکر میکنم، از دیزنی گرفته تا اپرا، متوجه می‌شوم آنها اموراتِ بسیاری را با تکیه بر این ویژگی از پیش برده‌اند، و این ویژگی به آنها کمک کرده‌است گذشته را کنار بگذارند و آینده را بسازند. نگاهی به این مقاله بیندازید تا ببینید چند نمونه از آنها را در رفتارهای خود مشاهده می‌کنید.

۱. به رقابت نیاز دارند

تاکنون فرد موفقی ندیده‌ام که حسِ رقابت عمیقا در وجودش ریشه ندوانده باشد. موفقیت در اصل برخاسته از احساس نیاز به برنده شدن است. دلایل متفاوت‌اند اما هدف همواره بُرد است. انسانهای موفق تشنه‌ی کشف راه‌های خلاقانه‌ای هستند که آنها را در رقابت بالا می‌کشد و از اینکه با سرخوردگی نظاره‌گر باختن‌شان باشند متنفرند. مردم معمولا این ویژگی را با اخلاق کاری اشتباه می‌گیرند. در اینجا منظور زیاد کار کردن نیست. رقابت‌طلبی شما را ترغیب می‌کند بیشتر از دیگر رقبای‌تان برای رسیدن به رویاهای‌تان کار کنید و راه‌های رسیدن به موفقیت را برای‌تان هموار می‌کند.

۲. گذشته را رها می‌کنند

ویژگی اول یک نتیجه‌ی مهم دارد. هرقدر هم موفق باشید، ماندن در گذشته یا پررنگ کردن آخرین اشتباه‌تان از سرعت پیشرفت‌تان می‌کاهد. انسانهای موفق در گذشته‌های‌شان متوقف نمی‌شوند. آنها درس‌های لازم‌ را از گذشته فرا می‌گیرند و با سرعت به سوی چالش‌های بزرگ‌تر حرکت می‌کنند.

۳. برای پیشرفت انگیزه دارند

انسانهای موفق همواره تلاش می‌کنند خود را اصلاح کنند. آنها سخت‌گیرترین منتقدانِ خود هستند. هیچ‌گاه از خودشان راضی نیستند و همیشه تلاش می‌کنند بهتر باشند. بیشتر از هرکسِ دیگری مشتاقند بهترین باشند.

۴. به جزئیات زیاد توجه می‌کنند

این ویژگی در عین حال که برای اطرافیان آزاردهنده است، نتایج بسیار خوبی به همراه دارد. ظاهرا این ویژگی با عبارت معروفِ «درگیرِ جزئیات نشو» متضاد است. اما انسانهای موفق اکثرا هنگامی که کارهای کوچک انجام می‌دهند به جزئیاتِ آن نیز توجه می‌کنند.

۵. فهرستی از دستاوردهای‌شان نگه می‌دارند

انسانهای موفق یادگارهای موفقیت‌های‌شان را نگه می‌دارند. نه لزوما برای نمایش دادن‌شان (گرچه بسیاری این کار را می‌کنند)؛ بلکه برای اینکه به خود و اطرافیان‌شان یادآوری کنند سرسختی، به تنهایی برای غلبه بر غیرممکن‌ها کافی است.

۶. ضرورت بهبود روابط کاری را درک می‌کنند

یکی از رایج‌ترین ویژگی‌های انسانهای موفق جدیت در روابط کاری است. همه‌ی موفقیت‌ها بر پایه‌ی ارتباطات انسانی بنا شده‌اند، این ارتباطات باید به درستی پرورش یابند و تقویت شوند.

۷. به خودشان جایزه می‌دهند

وقتی از شدت کار کردن احساس خفگی می‌کنید، نیاز به زمانی دارید که از نظر جسمی و عاطفی به خودتان بپردازید. با کارهای ساده‌ای مانند: مدیتیشین، تمرینات ورزشی، تفریحات سالم، فعالیت‌های بشردوستانه یا گریزی ناخودآگاه.

یا هرچه خودتان صلاح می‌دانید، مقصود این است که از فرسودگی‌تان پیشگیری کنید، تمرکزتان را حفظ کنید و به خودتان یادآوری کنید چرا این کارهای سخت را انجام می‌دهید.

۸. قدرشناس هستند

تعدادی از مصاحبه‌هایی را که با فضانوردان شاتل فضایی داشته‌ام به خاطر دارم. آدم‌هایی بی‌اندازه موفق که بیشتر از هر فرد دیگری حق داشتند خودبین باشند. اما برعکس، قدرشناس‌ترین آدم‌هایی بودند که تاکنون دیده‌ام. به خوبی می‌دانستند چقدر خوشبخت هستند که در جایگاه کنونی‌شان قرار دارند، و از اینکه احساس‌شان را با دیگران نیز در میان بگذارند خجالت نمی‌کشیدند.

۹. در مواقع بحرانی متزلزل نمی‌شوند

یکی از مهم‌ترین معیارهای موفقیت، پایداری در شرایط بحرانی است. انسانهای موفق در شرایط بحرانی مسیر و هدف‌شان را گم نمی‌کنند و با این عمل به الگویی قابل اتکا برای اطرافیان‌شان تبدیل می‌شوند.

۱۰. تلاش می‌کنند اعتبارشان را افزایش دهند

اگر قابل‌اعتماد نباشید دستیابی به هر سطحی از موفقیت برای‌تان تقریبا غیرممکن است. اعتماد کردن به انسانهای موفق آسان است، زیرا آنها افکارشان را واضح بیان می‌کنند و همیشه صادق و شفاف هستند. حتی اگر با ایشان موافق نباشید، موضع‌ خود را تغییر نمی‌دهند.

۱۱. مسئولیت‌پذیر هستند

حتی درخشان‌ترین موفقیت‌ها هم گاهی ناگریز دچار لغزش می‌شوند. پذیرفتن اشتباه خصیصه‌ای است که نه‌تنها اعتماد مردم را جلب می‌کند، بلکه به آنان نشان می‌دهد اشتباه چیزی نیست که پنهانش کنند یا بر گردن شخص دیگری بیندازند.

۱۲. در برابر مشتریان‌شان به خوبی ظاهر می‌شوند

حتی خشک‌ترین و مغرورترین مدیر‌عامل‌ها هم به مشتریان‌شان احترام گذاشته و با ظاهر و رفتاری جذاب مقابل آنان حاضر می‌شوند. آنها خوب می‌دانند جایگاه کنونی‌شان را مدیون مشتریان‌شان هستند.

۱۳. به توجهی‌ که از سوی دیگران دریافت می‌کنند اهمیت نمی‌دهند

انسانهای موفق متوجه هستند که با افزایش موفقیت‌شان، جوک‌های‌شان خنده‌دارتر می‌شود و همواره بر تعداد افرادی که با آنها موافقند افزوده می‌شود. اما آنها به اینگونه مسائل توجه نمی‌کنند. انسانهای موفق می‌دانند نظرِ مثبتی که مردم نسبت‌ به آنها دارند باعث نمی‌شود که دیگر مرتکب اشتباه نشوند.

۱۴. مایلند به دیگران کمک کنند

هرگاه به درجه‌ای از موفقیت دست‌ یابید، یکی از بهترین پاداش‌هایی که نصیب‌تان می‌شود توانایی تشویق و سرِ شوق آوردن دیگران است. انسانهای موفق می‌دانند قدرت کافی برای افزایش اعتمادبه‌نفس دیگران دارند. و وقتی این کار را انجام می‌دهند دوستانی وفادار به دست می‌آوردند و اثرات کمک‌های‌شان بارها و بارها در زندگی‌شان منعکس می‌شود.

۱۵. اجازه نمی‌دهند با شکست‌های‌شان شناخته شوند

هیچکس صد در صد موفق نیست. موفقیت بدون شک نتیجه‌ی مثبتِ تلاش‌هایی است که شامل شکست‌ها، تجربیات و آموخته‌های فراوان است. به گفته‌ی دانشمندان، جهانی که در آن زندگی می‌کنیم مدت‌ها پیش با غلبه‌ی ماده بر پادماده با اختلافی بسیار کم به وجود آمده‌است؛ با اختلافِ تنها یک ذره در برابر میلیاردها ذره‌ی دیگر. ویرانی‌های بسیاری رخ داد تا آنچه اکنون هست به وجود بیاید. بنابراین اگر از شکست می‌ترسید، در واقع دارید از موفقیت دوری می‌کنید. با ترس‌تان کنار بیایید، دنیا به سوی موفقیت پیش می‌رود.

 

منبع
مقالات کانون مشاوران
نمایش بیشتر

عظیمی

کارشناس ارشد روان شناسی

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا
error: