اخبار روان شناسی

آیا زوج درمانی می تواند از سکته قلبی جلوگیری کند؟

خدمات تن دار نیک
  • مرجع آزمون های آنلاین رایگان
  • شخصیت، ازدواج، روابط، آسیب شناسی
  • فردی، شغلی، تحصیلی، سازمانی و ...
  • ارائه آموزش های صوتی و تصویری
  • ارائه مطالب علمی و روان شناسی
  • گروه سنی کودکان تا بزرگسالان

شواهدی وجود دارد مبنی بر اینکه استرس حاد مانند دعواهای شدید زناشویی می توانند باعث حمله قلبی در زنان و مردان شوند. اما آیا این موضوع به این معنی است که رفتن به زوج درمانی راهکار مؤثری برای جلوگیری از حمله قلبی در رابطه زناشویی است؟

هدف از باز کردن چنین مبحثی، فعال کردن ذهن پرسشگر مخاطبین و ایجاد سؤال در ذهن آنهاست تا برای پیدا کردن جواب سؤالات به منابع مختلف سر زده و بررسی های بیشتری داشته باشند. حتما در این میان به نکات جالب تری بر خواهند خورد.

 برای تخمین میزان رابطه بین تعارضات زناشویی و اتفاقات قلبی، به یک مطالعه عظیمی که روی ۷۷۰۰ کارمند انگلیسی که برای ۱۲ سال بعد از پر کردن پرسشنامه همچنان پیگیری می شدند رجوع می کنیم. پرسشنامه در مورد جنبه های مثبت و منفی روابط نزدیکشان بود. یک نفر از هر سه نفری که از جنبه های منفی بیشتری در رابطه شان گزارش داده بودند در این ۱۲ سال، بیشتر دچار مشکلات قلبی از جمله سکته های قلبی کشنده یا غیر کشنده و احساس درد در قفسه سینه خود شده بودند.

این یافته قابل توجه است چراکه با در نظر گرفتن عواملی چون سن، جنس، وضعیت پزشکی مثل فشار خون بالا، کلسترول، چاقی و دیابت و رفتارهای ناسالم مثل سیگار کشیدن این احتمال هنوز به میزان ۱ به چهار وجود دارد.

 اما با این حال این نسبتها گول زننده اند! ارتباط عواملی مثل ازدواج ناخوشایند و پیامدهای سلامتی مثل س کته قلبی به همین سادگی نیست چراکه ریسک مطلق را در برنمی گیرد.

 بنابراین باید پژوهش را به این نحو تغییر داد که در طی ۱۲ سال ارتباط، ریسک ابتلا به مشکلات قلبی با گزارش رابطه صمیمانه نزدیک چگونه تغییر می کند؟

نمونه ای در حدود ۹۰۰۰ نفر که شامل ۷۷۰۰ نفر قبلی نیز میشد جمع آوری شده و پرسشنامه را پر کردند. از این تعداد ۵۸۹ نفر مشکلات قلبی را گزارش کرده بودند. اگر وضعیت رابطه زناشویی را به بدترین ابدا معمولی در گزارش این افراد تقسیم کنیم، ۲۱۴ نفر در وضعیت بدترین، ۱۸۹ نفر در میانه و ۱۸۶ نفر در حالت معمولی قرار داشتند.

تفاوت معنی دار تنها بین گروه بدترین و گروه معمولی بود که به پس تحقیق اول چه می شود؟ صورت عملی یعنی ۲۸ نفر از ۲۷۵۷ نفری که مشکلات رابطه ای را واقعیت این است که نمی توان منکر اثرات جانبی رابطه منفی شد. گزارش کرده بودند. این رقم در برابر ۲۹۵۷ نفری قرار دارد که رابطه حداقل چیزی که از تحقیق اول می توان نتیجه گرفت این است که زناشویی مثبتی را گزارش داده بودند.

این آمار کمتر از آمار اولی چشمگیر به نظر می رسد!چطور ممکن است این گونه باشد؟ بیشتر مردم حاضر در پژوهش در طی ۱۲ سال هیچ مشکل قلبی نداشتند بنابراین به طور کل اتفاقات زیادی وجود نداشت که بتوان با تفاوت در نحوه ارتباط آن را تبیین کرد.

منبع:

De Vogli, R , Chandola , ‘ T ; Marmot , MG . Negative Aspects of Close and Relationships and Heart Disease, Arc Internh Med. ۲۰۰۷۶۱۶۷

(۱۸):۱۹۵۱–۱۹۵(available free  at http://al- turl.com/tadsv(.

 

منبع
ravanboneh
نمایش بیشتر

ریحانه نصر اصفهانی

کارشناس ارشد روان شناسی بالینی

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
error: