اختلالات روانی

5 حقیقت در رابطه با نشانه های اختلال پنیک و وحشت

خدمات تن دار نیک
  • مرجع آزمون های آنلاین رایگان
  • شخصیت، ازدواج، روابط، آسیب شناسی
  • فردی، شغلی، تحصیلی، سازمانی و ...
  • ارائه آموزش های صوتی و تصویری
  • ارائه مطالب علمی و روان شناسی
  • گروه سنی کودکان تا بزرگسالان

حملات هراس! علائم اصلی اختلال هراس، غالباً سوء تعبیر می شوند و با نشانه های دیگر مشکلات اشتباه گرفته می شود، اما حقایق جالبی در مورد این تجربه ناخوشایند وجود دارد. متأسفانه سوء تعبیرهای رایج در مورد اختلال وحشت باعث سردرگمی در هنگام این حملات شده است. به عنوان مثال، تعدادی از مردم بر این باورند که حملات هراس فقط یک واکنش افراطی به یک واقعه ترس آور یا عدم توانایی در کنترل واکنش فرد در برابر استرس است. چنین تصورات غلطی فقط بر سردرگمی افراد مبتلا به اختلال هراس می افزاید.

اگر به اختلال هراس مبتلا شده اید، ممکن است درک خود را از حملات هراس بدانید. اما حتی ممکن است شما از برخی ویژگی های این حملات بی اطلاع باشید. در این مقاله لیست حقایق معمولاً نادیده گرفته شده در مورد حملات هراس خلاصه شده است.

1- حملات هراس ممکن است در خواب هم رخ دهد!

هرچند که به نظر عجیب است! وقتی شما در خواب هستید، می توانید حمله وحشت داشته باشید. علائم این حملات می تواند شبیه به حملات روزانه مانند لرزش، تعریق بیش از حد و درد قفسه سینه باشد. هنگامی که یک حمله شبانه رخ می دهد، فرد ممکن است هنگام بیدار شدن دچار تنگی نفس شود.

حملات وحشت شبانه همچنین با ترس شدید و احساس ترس مشخص می شوند. غیر معمولی نیست که فرد احساس کند که کنترل خود را از دست می دهد. علائم غیرواقعی سازی نیز معمولی است، زیرا فرد مبتلا به هراس ممکن است احساس بی حسی و مه آلودی داشته باشد. او ممکن است این حس عجیب را داشته باشد که از محیط اطراف خود جدا شده است، احساس می کند که در حال رویا دیدن است یا خود را از دور مشاهده می کند.

حملات شبانه می تواند زندگی شما را تحت تأثیر قرار دهد که باعث می شود در طول روز احساس خستگی کنید ، باعث اضطراب اضافی شده و منجر به اختلال در خواب می شوید. اگر حملات وحشت شبانه شما را درگیر کرده است، زمان آن فرا رسیده که به دنبال کمک حرفه ای باشید. یک روانشناس یا روانپزشک می تواند به شما کمک کند تا حملات هراس و هرگونه اختلال خواب را درمان کنید.

2- حملات وحشت فقط نشانه اختلال پانیک نیست!

حملات هراس نشانه بارز اختلال هراس است، اما حملات هراس با سایر اختلالات روانشناسی نیز می تواند رخ دهد. طبق نسخه پنجم دفترچه راهنمای تشخیصی و آماری اختلالات روانی (DSM-5)، راهنمای مرجع متخصصان بهداشت روان برای تشخیص دقیق، حملات هراس در شرایط مختلف ظاهر می شود.

حملات هراس غالباً با سایر اختلالات خلقی و اضطرابی از جمله آگروفوبیا، فوبیای خاص، اختلال استرس پس از آسیب (PTSD)، اختلال وسواس اجباری (OCD)، افسردگی و اختلال دو قطبی نیز همراه است.

حملات هراس می تواند به طور مشابه با سایر شرایط سلامت روان، از جمله اختلالات خوردن، اختلالات شخصیتی و شرایط مرتبط با مواد همراه باشد. در بعضی موارد، حملات هراس می تواند بخشی از شرایط پزشکی خاص مانند بیماری رفلکس معده، سندرم روده تحریک پذیر (IBS) و اختلالات خواب باشد.

3- رژیم غذایی و ورزش تأثیر عمیقی بر حملات هراس دارد

ورزش منظم و تغذیه مناسب فواید بی شماری دارد، اما آیا می دانید سبک زندگی شما می تواند تأثیر عمیقی بر تجربه شما در حملات وحشت داشته باشد؟ تحقیقات نشان داده است که شرکت در یک برنامه ورزشی منظم می تواند احساس استرس، تنش ناشی از اضطراب و سفتی بدن را کاهش دهد. همچنین ممکن است تعداد دفعات حمله وحشت را کاهش دهد.

رژیم غذایی شما همچنین می تواند بر تجربه شما در مورد حملات وحشت تأثیر بگذارد. مطالعات نشان داده است كه غذاها و مواد خاصی می توانند باعث اضطراب و سایر علائم حمله هراس شوند. به عنوان مثال، مصرف زیاد کافئین، الکل یا گلوتامات مونو سدیم (MSG) به طور بالقوه می تواند اضطراب و حملات هراس را افزایش دهد.

4- حملات هراس می تواند به صورت قابل انتظار یا ناگهانی اتفاق بیفتد

DSM-5 دو نوع حملات وحشت را توصیف می کند: مورد انتظار، یا سانسور شده و غیر منتظره.

حملات هراس قابل انتظار هنگامی اتفاق می افتد که فرد توسط علائم خاصی یا تحریک کننده ها برانگیخته شود. به عنوان مثال، فردی که از ارتفاعات (آکروفوبیا) ترس دارد، احتمالاً بالای ساختمان بلند یا هواپیما، دچار حمله وحشت می شود.

از طرف دیگر، حملات غیر منتظره از هراس ناگهان و بدون هیچگونه نشانه ای آشکار رخ می دهد. افکار اضطراب آور و ترسناک یا محرکهای خارجی، مانند فوبیای خاص یا یک حادثه آسیب زا، می توانند آنها را به وجود آورند. حملات غیر منتظره هراس نوعی است که معمولاً با تشخیص اختلال هراس همراه است.

5- اجتناب از ترس، می تواند ترس شما را افزایش دهد

بسیاری از مبتلایان به هراس با رهایی از موقعیت هایی که معتقدند منجر به حملات هراس می شوند، رفتارهای اجتنابی ایجاد می کنند. به عنوان مثال، فرد مبتلا به اختلال هراس ممکن است از ترس اینکه دیگران شاهد حمله هراس او باشند، از قرار گرفتن در مراکز خرید خودداری می کند. به طور مشابه، ممکن است فردی با ترس از پرواز هرگز با هواپیما سفر نکند.

رفتارهای اجتنابی ممکن است در ابتدا منطقی به نظر برسد، اما می تواند مانع از لذت بردن از تجربیات مختلف زندگی شود. وحشت و دوری ممکن است شما را از حضور در اجتماعات یا مسافرت باز دارد. بعلاوه، رفتارهای اجتناب كننده غالباً اضطراب شما را تقویت می كند و باعث افزایش بیشتر ترس شما از مکان ها یا موقعیت های خاص می شود.

به جای اجتناب از شرایط هراس، سعی کنید در این شرایط نفس بکشید. دفعه بعد که احساس حمله هراسناک شدید کردید، توجه خود را به نفس خود معطوف کنید. در هنگام حمله وحشت، ممکن است متوجه شوید که نفس شما سریع و کم عمق شده است. با تنفس آرام و عمدی کنترل خود را بدست آورید. عمیقاً از طریق بینی خود نفس بکشید، ریه های خود را تا حد توان آنها پر کنید. از دهان خود بیرون بیاورید و تمام هوا را از بدن خارج کنید. ادامه این الگوی تنفس عمیق را ادامه دهید تا احساس آرامش بیشتری کنید.

اگر تمرینات تنفس عمیق و سایر راهکارهای خودیاری را بلد نیستید یا نمی خواهید انجام دهید، به دنبال کمک های حرفه ای باشید. چنین کمکی می تواند به شما در دریافت تشخیص صحیح و ایجاد راه هایی برای مدیریت اضطراب و حملات هراس کمک کند.

 

منبع
مقالات کانون مشاوران
نمایش بیشتر

ریحانه نصر اصفهانی

کارشناس ارشد روان شناسی بالینی

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
error: