اخبار روان شناسی

همه چیز در رابطه با زوج درمانی

خدمات تن دار نیک
  • مرجع آزمون های آنلاین رایگان
  • شخصیت، ازدواج، روابط، آسیب شناسی
  • فردی، شغلی، تحصیلی، سازمانی و ...
  • ارائه آموزش های صوتی و تصویری
  • ارائه مطالب علمی و روان شناسی
  • گروه سنی کودکان تا بزرگسالان

همه ما می دانیم که روابط عاشقانه کار سختی است. مانند اتومبیل، رابطه عاشقانه به طور منظم به تعمیر و نگهداری نیاز دارند. اگر مشکلی پیش آمد، بهتر است بلافاصله آن را تعمیر کنید تا از عوارض بعدی در جاده زندگی جلوگیری کنید. ما می توانیم برخی از تعمیرات جزئی را انجام دهیم و خودمان تعمیر کنیم، اما سایر اوقات، علی رغم تلاش های فراوان، باید به یک متخصص زوج درمانگر و یک مرکز زوج درمانی مراجعه کنیم.

جالب است که بسیاری از ما ماشین خود را هرچند وقت یکبار برای پیشگیری از آسیب به تعمیرگاه می بریم اما زمانی که صحبت از ارتباط خود و همسرمان می شود کار را تا حد امکان عقب می اندازیم، تا زمانی که کار از کار بگذرد!

متأسفانه، بسیاری از زوجین، زوج درمانی را زمانی که میزان قابل توجهی از آسیب ایجاد شده است امتحان می کنند. الگوهای رابطه ناسازگارانه پیچیده شده است، پیوند عاطفی بین زوج به شدت تضعیف شده است و به دلیل درگیری های حل نشده گذشته نارضایتی بالایی وجود دارد. تحقیقات نشان می دهد که قبل از مراجعه به زوج درمانگر خوب، زن و شوهر به طور میانگین شش سال از زندگی خود ناراضی بوده اند. این یعنی بیش از شش سال تعلل در مراجعه به مرکز زوج درمانی …! این تعلل و تاخیر در مراجعه به مرکز زوج درمانی بدان معنا نیست که زوج درمانی نمی تواند در رفع چنین مشکلات دیرینه مؤثر باشد. با این وجود، این تلاش بسیار چالش برانگیزتر و وقت گیرتر خواهد بود و نیاز به تعهد و تلاش فراوان از طرف هر دو شریک زندگی دارد.

تصورات غلط در رابطه با زوج درمانی

برخی ممکن است فکر کنند، زوج درمانی فقط برای موارد بسیار جدی که بر یک رابطه تأثیر می گذارند وارد می شود، مانند خیانت یا اعتیاد. برخی دیگر ممکن است قبل از تصمیم گیری برای پایان دادن به یک رابطه، آن را به عنوان آخرین تلاش خندق تلقی کنند. بسیاری از افراد در این مواقع زوج درمانی را راهی برای مجبور کردن تغییر تصمیم شریک زندگی خود می دانند. زوجین از مزایای زوج درمانی در طیف گسترده ای از مسائل ارتباطی آگاهی ندارند. آنها نمی دانند که چقدر می تواند در بهبود رضایت از روابط تأثیر بگذارد و بر سلامت روان فرد تأثیر گذار باشد.

زوج درمانی چیست؟

زوج درمانی نوعی از روان درمانی است که در آن، یک درمانگر با تجربه بالینی که با زوجین کار می کند، به دو شخص درگیر در یک رابطه عاشقانه کمک می کند تا در رابطه خود به بینش برسند و همچنین به حل تعارض و بهبود رضایت از روابط با استفاده از انواع مداخلات درمانی بپردازند. اگرچه ممکن است عمل زوج درمانی بسته به گرایش نظری درمانگر متفاوت باشد، اما همه زوج درمانگران تمایل دارند عناصر زیر را در درمان لحاظ کنند:

  • تمرکز بر یک مشکل خاص (مثل مشکلات جنسی، اعتیاد به اینترنت، حسادت)
  • مشارکت فعال هر دو زوج در رابطه، بجای اینکه هر یک از افراد جداگانه تلاش کنند.
  • مداخلات راه حل محور و تغییر محور در اوایل زوج درمانی
  • ایجاد چشم اندازی از اهداف درمانی

زوج درمانگر معمولاً با برخی از سؤالات در مورد تاریخچه رابطه و همچنین بررسی خانواده ها، مبدا، ارزش ها و پیشینه فرهنگی هر یک از شرکا کار خود را شروع می کند. در صورت لزوم ممکن است در جلسات اولیه برای مدیریت بحران اقدام کند. زوج درمانگر سپس به زوجین کمک می کند تا برداشتی از محوریت درمان، اهداف درمانی و برنامه ریزی یک ساختار برای درمان داشته باشند.

در طی درمان، زوج درمانگر به زوجین کمک می کند تا از عوامل پایداری مشکل، آگاهی یابند، در حالی که به هر دو شریک کمک می کند تا هر یک از نقش های خود در تعاملات ناکارآمد آگاهی یابند. این موضوع به آنها کمک می کند تا درک خود از روابط و یکدیگر را تغییر دهند.

اگرچه به دست آوردن بینش مهم است، یکی دیگر از جنبه های مهم زوج درمانی شامل تغییر رفتارها و روشهای تعامل با یکدیگر است. زوج درمانگر خوب اغلب تکالیف خانگی را به زوجین محول می کند تا مهارت های آموخته شده در درمان را در تعامل روزانه خود به کار گیرند.

زوج درمانی برای کیست؟

زوج درمانی برای هر نوع رابطه ای مفید است، خواه شریک زندگی شما باشد، یا در هر نوع رابطه دیگری باشید. به عنوان مثال، یک زوج ممکن است قبل از ازدواج نیاز به شناخت خواسته های منطقی و غیرمنطقی خود از رابطه باشند. یک زوج دیگر، پس از 25 سال زندگی با هم، ممکن است متوجه شوند که زوج درمانی می تواند در بازیابی رفتارهای عاشقانه گذشته و زنده کردن روابط خوب اولیه کمک کننده باشد.

زوج درمانی می تواند مشکل فعلی را برطرف کند، از تشدید مشکلات جلوگیری کند یا به سادگی یک “معاینه” برای یک زوج خوشبخت فراهم کند که دوره ای از انتقال یا افزایش استرس را تجربه می کند. زمینه های رایج نگرانی که در زوج درمانی مورد توجه قرار می گیرد، شامل مواردی در رابطه با پول، فرزندپروری، جنسی، خیانت، مسائل مزمن سلامتی، ناباروری، قمار، استفاده از مواد، فاصله عاطفی و درگیری مکرر است.

 

منبع
مقالات کانون مشاوران
نمایش بیشتر

ریحانه نصر اصفهانی

کارشناس ارشد روان شناسی بالینی

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
error: