نمایش خلاق چیست و اثرگذاری آن چگونه است؟

- مرجع آزمون های آنلاین رایگان
- شخصیت، ازدواج، روابط، آسیب شناسی
- فردی، شغلی، تحصیلی، سازمانی و ...
- ارائه آموزش های صوتی و تصویری
- ارائه مطالب علمی و روان شناسی
- گروه سنی کودکان تا بزرگسالان
ممکن است بارها عنوان «نمایش خلاق» را شنیده باشید و در ذهن، آن را چیزی شبیه تئاتر، کلاس خلاقیت یا بازی درمانی تصور کرده باشید. این نوشتار سعی در معرفی دقیق نمایش خلاق دارد. آثار هنری تاثیر مستقیمی بر روح انسان دارد و در میان هنرهای نمایش، جایگاه ویژه ای دارد. امروزه پس از پژوهش های بسیاری که سرمنشا آنها روانشناسی به نام «جاکوب لوی مورینو» است، رابطه درمان روانی انسان از طریق نمایش را باید رابطه ای کشف شده و به اثبات رسیده قلمداد نمود.
هر چند خلاقیت جزء جدا نشدنی هنر نمایش است با این حال به نوعی از نمایش فرایند محور که با هدف کمک به اجرا کنندگان کار میشود و ارتباطی با اجرا برای تماشاگران ندارد، «نمایش خلاق» گفته می شود. به عبارت دیگر، در اصطلاح به نمایش هایی که بهره ای از فی البداهه بودن دارند و به قصد پرورش توانایی های فردی کار می شوند، «نمایش خلاق» می گویند.
نمایش خلاق شاخه ای از درمان روان نمایشگری است که در حوزهی تعلیم و تربیت قرار می گیرد و بیشتر مخصوص کودکان و نوجواناناست. هدف اصلی این نمایش ها «پرورش» است، نه «نمایش». از ویژگی های نمایش خلاق می توان به غیر رسمی بودن، مشارکتی بودن، همکاری، یادگیری و درک مشترک اشاره کرد.
نمایش خلاق ابزاری است که همکاری می طلبد، افراد را وا می دارد تا تجربه های خود را در یادگیری نوین به کار گیرند، شرکت کنندگان را به درک مشترک می رساند و باعث دقت بیشتری در ارتباطاتشان می شود. بازی های نمایشی و تئاتر، مورد استقبال کودکان است و نقش مؤثری در رشد تکلم، پرورش اجتماعی و دیگر ابعاد شخصیت کودک ایفا می کند. آموزش آداب فرهنگی، مقررات اجتماعی و مضامین اخلاقی و انسانی، شیوه برقراری روابط سالم و سازنده با دیگران، ایجاد و تقویت حس مسئولیت پذیری از جمله مواردی است که می توان به عنوان تاثیرات نمایش خلاق از آنها نام برد. اشتغال به این فعالیت خلاق علاوه بر پرورش حس زیبایی دوستی و ذوق هنری کودک، نقش مؤثری نیز در رشد شخصیت، شناخت مشکلات و نابسامانی های روانی و درمانی دارد؛ برای مثال با آموزش مهارتهای نمایش خلاق می توان به کودک منزوی یا مطرود کمک کرد تا روابط اجتماعی مناسب با دیگران برقرار کند.
به طور کلی اهداف نمایش خلاق عبارتند از: تقویت زبان و ارتباط، خودآگاهی و آگاهی اجتماعی، تقویت مهارت های حل مساله، ایجاد حس همدلی و مشارکت، پرورش اندیشه ی خلاق، شناخت ارزش ها ن نگرش ها،رسیدن به مفهوم مثبتی از خویشتن و شناخت هنرتئاتر .
تنها ابزار لازم برای انجام بازی ها در کارگاه نمایش خلاق ،تخیل است.این بازی ها برنده و بازنده ندارد و فقط برای لذت بردن،سرگرمی ،آموزش و یادگیری مهارت ها ی مختلف طراحی شده است.
